Low waste

Ervaar het gezonde gemak: Biologische boodschappen in 1 klik besteld en aan huis bezorgd!

Bestellen tot woensdagochtend 9 oktober 11:00 uur
Bezorgen op vrijdag 11 oktober

Direct bestellen bij Bioweb  | Rechtstreeks naar de aanbiedingen van deze week
Nieuwsbrief onvolledig leesbaar? klik hier! 

De komende tijd staat de nieuwsbrief in het teken van low waste. Onze Petra heeft deze week een aantal producten bij onze acties gezet die direct meehelpen aan het verminderen van afval. Graag willen wij u er aan herinneren dat u de papieren zakjes (mits ze nog heel en netjes zijn!) in uw groene klapkrat kunt meegeven aan de bezorger. Deze worden dan bij het inpakken hergebruikt. Op deze manier draagt u direct bij aan de low waste gedachte. Verder in deze nieuwsbrief weer een verrassend en lekker recept en deel twee van de aardappelproeftest.

Smakelijke week!

Tineke, Marieke & MirankaNo Waste begint bij Low Waste! Het aantal producten dat bijdraagt aan het verminderen van plastic afval groeit gestaag: De vegetarische producten van Soto zitten in een verpakking die voor 57% uit gerecycled plastic bestaat, de verpakkingen van Urtekram bestaan voor 50% uit plantaardig plastic en we verkopen weer liters  frisdrank in PET-flessen met statiegeld. Levert u de lege flessen weer bij ons in? Wij rekenen geen statiegeld aan onze klanten, maar we moeten het wel betalen aan de groothandel. Het is dus belangrijk dat de lege flessen weer bij ons terechtkomen.

We zijn er nog lang niet, helaas. Het gebruiken van plantaardige plastics geeft zo zijn eigen problemen. Wat is bijvoorbeeld de grondstof en hoe duurzaam is de teelt daarvan? En hoe recycle je (gedeeltelijk) plantaardig plastic? PET-flessen kunnen vaak hergebruikt worden en zijn licht in gewicht (wat weer gunstig is voor het brandstofgebruik bij het transport). Ook is PET goed te recyclen, maar er worden wel nog steeds nieuwe verpakkingen van PET geproduceerd. Ondanks deze goede initiatieven bestaat het gevaar dat de productie van plastics, in welke vorm dan ook, blijft groeien.

Gelukkig zijn er producten waarbij we plasticvrije keuzes kunnen maken. Zoals tandenborstels van bamboe en textiele zakjes voor het bewaren van groente in de koelkast. En soms is kunststof gewoon het beste verpakkingsmateriaal. Fijn dat er nu steeds meer alternatieven komen!

Petra


Van 14 t/m 20 oktober is het world food week in Friesland. Voor meer informatie gaat u naar www.worldfood.nl

 Ga naar de site om alle aanbiedingen te zien!

End

End