In de bonen met Bioweb

Ervaar het gezonde gemak: Biologische boodschappen in 1 klik besteld en aan huis bezorgd!

Bestellen tot woensdagochtend 10 juli 11:00 uur
Bezorgen op vrijdag 12 juli

Direct bestellen bij Bioweb  | Rechtstreeks naar de aanbiedingen van deze week
Nieuwsbrief onvolledig leesbaar? klik hier! 

In de bonen met Bioweb

Het seizoen voor verse bonen is volop bezig! Tuinbonen, sperziebonen, capucijners, peulen, sugarsnaps. Ik kan er geen genoeg van krijgen, voor mij elke dag bonen! Gelukkig denken mijn dochters er ook zo over. Al vond Elle (3 jaar) het doppen van de tuinbonen erg leuk om te doen maar de smaak kon ze nog niet zo waarderen... 

Momenteel zult u  'artikel niet meer verkrijgbaar'  weleens bij een product zien staan om dan toch hetzelfde product wel weer te kunnen bestellen... Bent u nu 'in  de bonen'? Nee hoor! Dit alles heeft te maken met artikelnummer aanpassingen die helaas noodzakelijk zijn door wisselingen van leverancier. Petra vertelt er in deze nieuwsbrief meer over!

Overigens de uitdrukking 'in de bonen zijn', waarmee wordt bedoeld in de war of vergissen, is te herleiden naar een oud bijgeloof dat de zware geur van bloeiende tuinbonen een hallucinerende werking zou hebben. Ons advies: gewoon lekker opeten ;-)

Smakelijke week gewenst!

Miranka en Marieke

Het is weer tijd om te bossen! Bosbiet, bosui en en nog meer bossen! We hebben een verscheidenheid aan bosbieten, waaronder de Chioggia, de Cylindra en de gewone Rode bosbiet. Ook hebben we tijdelijk bosui in de aanbieding. Deze zijn groffer dan wat we gewend zijn (bosui zijn eigenlijk stengelui), maar ze smaken er niet minder om.
Nieuw in het assortiment: gele bieten. Deze mooie gekleurde variant is op het moment alleen nog verkrijgbaar in 500 gram.

Komende week is er nog veel te wieden en te planten, maar sinds vorige week zijn de groenbemester-Tuinen ingezaaid en het staat inmiddels boven! De pompoenen hebben de warmte van de afgelopen tijd goed overleefd en groeien nu vlot door.

Vandaag worden de rode spruiten geplant en de andere kolen krijgen vandaag een plaats op de kolentuin aan de andere kant van het bedrijf.
Maar om terug te komen op ons bedrijfmotto: an it werk! Druk, druk, druk!

Met vriendelijke groet,
Feike Dijkstra, medewerker It Griene Strân te Workum


Dit is een kleine selectie van onze aanbiedingen. Ga naar de site om alle aanbiedingen te zien!


Dille & Tuinbonen

Afgelopen week kwam ik wat dille halen bij Feike op het land. Ik wilde dit graag combineren in een recept met tuinbonen aangezien ik dit zo lekker vind. Het grappige is dat ik daar mocht zien dat de dille tussen de tuinbonen groeit. Dit is met een reden vertelde Feike mij. De dille zorgt er namelijk voor dat de luis uit de tuinbonen blijft. Daarom deze week een lunch recept en warme maaltijd met tuinbonen en dille. Natuurlijk smaken ook andere verse kruiden heerlijk bij een tuinbonensalade. Met bonen haal je een stuk culinaire geschiedenis op je bord. Lekker en gezond! Advies van het voedingscentrum is om vlees regelmatig te vervangen door bijvoorbeeld bonen. De combinatie van bonen en granen verhoogt de biologische beschikbaarheid van eiwitten uit de peulvruchten van 30 % naar 60-70%, in combinatie met vitamine C. Verder bevatten bonen veel ijzer, calcium, kalium en vitamine B en zijn ze vezelrijk. Nu helemaal lekker met al die verse bonen van het land!

MirankaDeze week bakt Bakker Bolhuis de volgende actie broden:Duits landbrood 2,80

en een overheerlijk krenten bolletjes 2,55


 

 


Staat er in uw boodschappenlijst de laatste tijd steeds vaker Artikel niet meer verkrijgbaar bij de kruidenierswaren? Grote kans dat we het nog wel verkopen maar dat achter de schermen het productnummer gewijzigd is.
Er is nogal wat reuring bij de biologische groothandels. De ene fusie na de andere dient zich aan. In het voorjaar fuseerden De Nieuwe Band en Odin, in augustus gaan Natudis en Udea samen. Dat betekent voor ons achter de schermen veel werk. Op dit moment zijn we druk bezig om alle producten die wij inkopen bij Natudis, om te zetten naar Udea of Odin. Wanneer wij dat doen, verandert het productnummer. Een nummer dat u op de website niet ziet, maar waar een product op de website wel aan gekoppeld is.

Dus: als uw favoriete blikje peulvruchten of pot hazelnootpasta opeens niet te bestellen is via de boodschappenlijst, zoek het dan eens opnieuw op de website. Grote kans dat het er nog wel is.

Een ander gevolg van het verdwijnen van Natudis, is dat hun huismerk Ekoland verdwijnt. Een flink aantal producten van Ekoland is nu van het merk Your Organic Nature. Ook hier zijn wij druk bezig met het verhuizen van producten.

Met vriendelijke groet,
Petra 

End

End