boodschappenlijstjes en baguette

Ervaar het gezonde gemak: Biologische boodschappen in 1 klik besteld en aan huis bezorgd!

Bestellen tot woensdagochtend 15 mei 11:00 uur
Bezorgen op vrijdag 17 mei

Direct bestellen bij Bioweb  | Rechtstreeks naar de aanbiedingen van deze week
Nieuwsbrief onvolledig leesbaar? klik hier! 

Beweging in Bio-land

Afgelopen week was er behoorlijk wat commotie in bio-land na aanleiding van bericht van RTL over misstanden. Na bestudering van de misstanden waar RTL naar verwijst kwamen er ook behoorlijk wat nuanceringen. Het zou in veel gevallen gaan om boeren die net starten als bio-boer en vooral ook SKAL geeft boeren de kans om fouten te herstellen en in de meeste gevallen is dat ook gebeurd. Altijd goed om scherp te blijven maar nuance en vooral niet te snel oordelen blijft belangrijk. Klik hier voor onze reactie als Bioweb en meer informatie.

Verder was er afgelopen jaren ook een aantal overnames en samenwerkingen van bio-groothandels. Ook dat zet een en ander in beweging. Van product merken die worden aangepast tot artikel nummers die wijzigen. Met dat laatste zijn we afgelopen weekend druk geweest, net als met de creditering vaan aardbeien. Deze week hebben we ook weer een Street Food recept van Mirjam, dit keer uit Vietnam. Nieuwsgierig? Lees vooral verder...

Een smakelijke week gewenst namens alle boeren en Biowebbers!

Tineke, Marieke en Miranka

Er is al €231,- gedoneerd ten bate van de Schoolmaaltijden voor kinderen in sloppenwijken in India (Stichting Duynia). Allen hartelijk dank! De hele maand mei staat bij Bioweb in het teken van Street Food. Ook deze week hebben we weer een inspirerend gerecht van Mirjam Letsch, dit keer uit Vietnam. Een lekker broodje, ideaal ook voor het weekend!

Dit gerecht komt uit het kijk&kookboek Street Food Vietnam. Kijk én kook want naast lekkere recepten staat dit kookboek vol met hele mooie foto's! Fotografe Mirjam Letsch werkt al 23 jaar voor Stichting Duniya die in India onderwijs, medische zorg èn een dagelijkse warme maaltijd voor arme kinderen verzorgt. Voor dezelfde stichting was zij ook jarenlang in Vietnam actief. In beide landen verzamelde zij recepten van gerechten die zij in vele gezinnen at. Haar boeken bieden een bonte verzameling van (veelal vegetarische) recepten uit de Indiase en Vietnamese  keuken gegroepeerd rond menusuggesties: 'Vanavond eten we…', afgewisseld met foto’s en verhalen over  kinderen, volwassenen en hun leefomgeving in India en Vietnam. Met informatie over basisingrediënten en gerechten (o.a. chutney’s, rijstgerechten, curries, soepen, zoetigheden, dranken), korte verhalen over de manier van leven, de heilige koe, Bollywoodfilms, ‘boeddhistische volle maan recepten’, lokaal keukengerei, tafelmanieren, rijstrituelen en vele kleurrijke foto’s, zijn de Street Food boeken veel meer dan kookboeken.

De recepten zijn gezond, voedzaam en slank en niet moeilijk, ook niet voor hen die weinig ervaring met Indiaas of Vietnamees eten hebben. Verspreid door het boek vele QRcodes waarmee een smartphone met een (gratis) app je verbindt met samengestelde muzieklijsten (‘muziek bij het koken’), video’s en andere informatie, ook via internet (www.localkitchenstories.com) te downloaden. Achterin een verklarende woordenlijst en een alfabetisch register.

De boeken kunnen besteld worden op www.lokalkitchenstories.nl. 50% van de opbrengst van de boeken gaat naar Stichting Duniya!

Aardbeien afgekeurd

Mocht u afgelopen week aardbeien gekocht hebben dan heeft u ondertussen een creditfactuur ontvangen. Wij vonden de kwaliteit namelijk niet goed genoeg. Op het eerste gezicht leek het prima maar bij het uit het bakje halen van de aardbeien waren er te veel al moes. Vandaar dat we ze niet in rekening brengen.

Aardbeien is en blijft een lastig product om biologisch te telen. Bio-aardbeien staan namelijk met hun wortels in de volle grond en dat wil ook zeggen dat ze makkelijker een kwetsje oplopen. Dat weten we en dat vertellen we er dan ook bij (vandaar ook de toevoeging ‘eet ons snel op’. Een kwetsje zo af en toe mag maar deze week vonden we de uitval toch echt te groot. Dat heb je soms met vers producten. Deze week weer nieuwe ronde, nieuwe kansen!  

Marieke

Grote artikel omzetting

Er zijn de afgelopen tijd diverse wijzigingen geweest in Bio-groothandel land. Zo heeft groothandel Udea collega Natudis overgenomen. Is er een nieuwe vers waren leverancier, BioNoord die zich inzet voor de Noord Nederlandse producten. Verder is onze Marumse droogwarenleverancier De Nieuwe Band samengegaan met Odin. De laatsten gaan nu werken met 1 artikelbestand, wel zo logisch maar dat wil voor ons wel zeggen dat meer dan 4000 artikelen een ander nummer krijgen. Deze omzetting zijn we afgelopen vrijdag druk mee bezig geweest, gelukkig grotendeels geautomatiseerd. U zult misschien gezien hebben dat onze webshop vrijdagochtend tijdelijk niet bereikbaar was.

Check uw boodschappenlijstje!

Onderdeel van de omzetting was ook het opschonen van Vaste Bestellingen en Boodschappenlijstjes. Check uw boodschappenlijstje daarom dus goed. Ook andere, niet actieve artikel nummers zijn uit uw boodschappenlijst verwijderd. Het gaat dan bijvoorbeeld om paprika’s. Het is weer het seizoen dus deze komen nu rechtstreeks van de teler, dat wil zeggen ook een ander artikel nummer…

Voor wie wil weten hoe zo'n boodschappenlijstje nu precies werkt zie onze handleiding boodschappenlijstje maken

Voor vragen, opmerkingen of hulp kunt u altijd mailen!  info@bioweb-fryslan.nl

groet Marieke


Dit is een kleine selectie van onze aanbiedingen. Ga naar de site om alle aanbiedingen te zien!


Deze week in de aanbieding een lekker gist dinkel grof brood.

Heeft u ook weer zo'n zin in nieuwe groenten vers van het land? Deze week recepten met bosbiet, bospeen en rabarber.

In eerste instantie zou de open dag alleen om de Camping draaien, maar het leek ons toch ook wel leuk om wat van de groentetuinen te laten zien. Nu zitten we volop in de voorbereidingen voor aankomende zaterdag. Bordjes voor de "lonely walkers" en voor wie meer wil weten, mag met Feike mee lopen over onze trots, onze groentetuinen. De open dag op de Camping, It Griene Strân en Bioweb vind aankomende zaterdag 18 Mei plaats van 11.00 tot 17.00 uur. Wees welkom!

Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in de loods waar op woensdag en donderdag uw bestellingen worden klaar gemaakt! Diverse Bioweb medewerkers staan klaar om u rond te leiden.

Onze voorraad Marabel is niet meer zo goed en wij hebben daarom ook besloten om er na deze week mee te stoppen. De Laura en de AZN blijven er nog wel even. Tevens kunt u vanaf volgende week de aardappel Jelly bestellen. Deze waren niet goed genoeg om als pootgoed te worden afgezet, maar is een prima consumptieaardappel. De Jelly is vergelijkbaar met de Marabel. We hopen (timing) dat we net de overlap redden met de nieuwe aardappelen.

Open dag Camping Sudersé - 25 jaar!!

Dit jaar bestaat Camping Sudersé, “op it Strân van Workum”, 25 jaar en dat vieren wij op 18 mei met een open dag!

Kom en geniet en beleef zelf hoe het bij ons op de camping is!
Een dag voor jong en oud, voor elk wat wils! Bekijk onze nieuwe trekkershutten en de nieuwste voortenten van Schall! Ook leuk is de kitedemo die Jamie Overbeek, vaste gast en jong kite talent die zich voorbereidt op de Olympische Spelen van 2024,  gaat geven. Kom spelen in de vernieuwde speeltuin, maak een ponyritje met Esther en Fleur en doe mee met de ‘kampeerselfie wedstrijd’ en maak kans op een leuke prijs!

Er zijn ook diverse bedrijven aanwezig waar wij regelmatig mee samenwerken! Brouwdok, Pizza met Pazzi en Disco Silver!, Daarnaast is het mogelijk om een rondleiding te krijgen over de groentetuinen van It Griene Strân en een kijkje te nemen bij de biologische webwinkel Bioweb!

Kom en geniet zaterdag 18 mei van 11.00 – 17.00 uur!                                        

Jan Pieter en Tineke van der Plaats
Camping Sudersé
Slinkewei 8, Workum

End

End