back to school

Ervaar het gezonde gemak: Biologische boodschappen in 1 klik besteld en aan huis bezorgd!

Bestellen tot woensdagochtend 21 augustus 11:00 uur
Bezorgen op vrijdag 23 augustus

Direct bestellen bij Bioweb  | Rechtstreeks naar de aanbiedingen van deze week
Nieuwsbrief onvolledig leesbaar? klik hier! 

Terug in het ritme

Voor de meeste van ons zit de vakantie er nu echt op en is het weer even wennen aan het vaste werk- of schoolritme. Speciaal voor u hebben wij als Biowebbers een paar pauze toppers geselecteerd. Erg lekker, makkelijk om mee te nemen én deze week extra voordelig. Een goed begin van het nieuwe schooljaar dachten we zo.

Over ritme gesproken, we merken dat u als klant ook weer in het 'bestel-ritme' moet komen. Voordat je het weet is het alweer woensdag 11 uur geweest en kunt u niet meer bestellen. Herkenbaar?!? Wij zijn momenteel aan het kijken of automatische vaste bestellingen kunnen invoeren. Verschillende opties hebben we al bedacht: 1. U krijgt elke week automatisch uw vaste bestelling. 2. Elke dinsdag krijgt u een mail met daarin de vraag of u uw vaste bestelling wilt accorderen. 3. Uw vaste bestelling wordt ingeschakeld tenzij u al een bestelling heeft gedaan. Elke optie heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Wij zijn nieuwsgierig wat u ervan vindt! Reageren kan via onze facebook pagina of mail info@bioweb.nl

Een smakelijke week gewenst namens alle boeren en Biowebbers,

Marieke

De eerste Nederlandse appels zijn er!

Traditie getrouw bijt de Collina het spits af van het Nederlandse appelseizoen. De Collina is een kruising tussen Elstar en Priscilla en is knapperig, sappig en heeft een fris zure smaak met een zeer herkenbaar aroma. Teler Wil van de Warmonderhofboomgaard in Dronten, omschrijft de Collina van dit jaar als 'niet groot maar wel lekker'!

Wil's Collina's bestelt u hier >>

Nieuwe lijn haarverzorgingsproducten van Weleda

Weleda vernieuwd haar assortiment haarverzorgdende producten. De kastanje en rozemarijn shampoo zullen verdwijnen en daarvoor in de plaats komen drie nieuwe shampoos op basis van graangewassen. De ingrediënten zoals pluimgierst, haver en tarwe zijn mild, huidvriendelijk en sluiten aan bij de diverse haartypes. Zo zorgt de tarwekiemolie voor een rustgevend en revitaliserend effect, waardoor de tarwe shampoo zeer geschikt is voor mensen die last hebben van roos. De conditioner repair rozenmelk van Lavera is door de leverancier gesaneerd. Daarom hebben we ook de Haver herstellende conditioner van Weleda in het assortiment opgenomen.

Het gehele Weleda assortiment bekijkt u hier >>

Van Frans naar Duits

Bakker Bolhuis blijft nog wat langer in de vakantiestemming. Hadden we vorige week het Franse landbrood in de aanbieding, deze week het Duitse! Net als het Franse landbrood bevat het Duitslandbrood volkoren tawerebloem en roggebloem, anders dan het Franse landbrood is het Duitse echter een gistbrood.

Duits landbrood kunt u zowel gesneden als ongesneden bestellen, en is deze week extra voordelig.

Ramme wat?

Rammanas, ramenas, rammenas, zwarte rettich, de raphanus sativus kent vele namen en ook vormen. Zo is er de ronde en de langwerpige rammanas, op It Griene Strân telen ze de ronde variant. De rammanas is ongeveer zo groot als een biet en heeft een zwarte schil en wit vlees. In het oude Egypte was dit een veel gegeten groente, in veel afbeeldingen in graven en in teksten wordt de rammanas genoemd. Waarschijnlijk was rammanas, ui en knoflook ook dagelijkse kost voor de piramide bouwers! Tegenwoordig is deze groente een zeldzaamheid, maar op It Griene Strân zijn ze deze groente niet vergeten! Er worden namelijk heel veel gezonde eigenschappen aan de rammenas toegedicht, zo zou het zuiverend werken op de lever, gal en luchtwegen. De rammanas kan heel goed rauw gegeten worden, bijvoorbeeld in een salade of als plakje op de boterham, de smaak is dan mild radijsachtig. Als je de rammanas meekookt in een stoofpotje is de smaak een beetje vergelijkbaar met die van raapjes.

Rammanas en meer heerlijkheden van It Griene Strân bestelt u hier >>

Fish 4 Ever

Vis is gezond maar de methodes waarop gevist wordt staan ter discussie. Fish 4 Ever doet er wat aan! Zij zetten zich actief in voor een duurzame visserij. Zo nemen ze vis af van kleine visserijgemeenschappen die op een selectieve en kleinschalige manier vissen. In ruil daarvoor zijn deze vissers verzekerd van een goede prijs voor hun vis. Uitgebreidere informatie over duurzame vis en de werkwijze van Fish 4 Ever vindt u hier >> Of bekijk ook eens dit filmpje over de toekomst van de visserij >>

Bekijk ons Fish 4 Ever assortiment >>

 

 


Puur Noord Nederland Paviljoen op Noorderzon

Noorderzon is weer begonnen, tot en met 25 augustus is dit jaarlijkse performing arts festival weer te vinden in het Noorderplantsoen in Groningen. Naast de diverse optredens wordt ook lekker eten niet vergeten. Verswarengroothandel De Zaai-Ster brengt ook dit jaar in Puur Noord Nederland paviljoen biologische verswaren uit de regio onder de aandacht. Dit jaar is er speciale aandacht voor tweede klasse producten, elke dag maakt de kok een 'too good to waste' gerecht van producten die door een butsje, kleurtje, grote en dergelijke niet meer verkocht worden. Nieuwsgierig? kijk op www.noorderzon.nl